2014. május 24., szombat

Egy szörnyű szokás - de miért pont ott kell?

Most, hogy máshol is találkoztam ezzel a kiírással, tényleg ideje lenne kicsit beszélni róla. A téma: körömrövidítés csipesszel tömegközlekedési eszközön. Én már párszor találkoztam ezzel a szituációval: a közelemben helyet foglaló utas társam egy kis idő elteltével leül és csipesszel kezdi el rövidíteni a körmeit a vonaton vagy a villamoson. Miért? Miért pont ott? A hang még hagyján, mert ha zenét hallgatok az lenne legkevesebb .. de a látvány és a tény, hogy a szélrózsa minden irányába repkednek a körömdarabok, szerintem enyhén szólva kiábrándító. Hogy miért most jön elő ez a téma? Valahogy mostanában egyre többször vagyok szemtanúja és nem tudok elmenni a dolog mellett. A dolog aktualitását a mellékelt ábra szintén jelzi, amelyen egy felhívás olvasható, miszerint őrület, hogy ezt egyáltalán ki kell írni és meg kell említeni.

Ti találkoztatok már ezzel a szituációval? Mi a véleményetek róla?

10 megjegyzés :

  1. Én még csak körmét reszelő emberrel találkoztam, az még hagyján. Nekem is volt, hogy beszakadt és gyorsan muszáj voltam igazítani rajta, de ez a lány iskolába menet az összes körmét végigreszelte. Nekem már ez is furcsa és nem épp higiénikus volt, de a körömvágás.. tényleg csak annyit tudok mondani rá, hogy gusztustalan.

    VálaszTörlés
  2. engem a körömreszelés nem nagyon zavar. viszont a körömrágás undorító. főleg amikor köpködi.....:D

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. az előző hozzászólást is én írtam, csak a párom belépve maradt az e-mail címébe : DD

    a témához pedig:
    ööö fúúj!! hát döbbent arccal olvastam, amit írtál. én még nem találkoztam ilyennel és hihetetlen, hogy egyáltalán előfordul :|

    VálaszTörlés
  5. Jézusom! :D Miért nem csinál egy komplett pedikűrt is tyúkszem kivágással ott helyben? :D

    VálaszTörlés
  6. Én még nem találkoztam ilyennel. Beszakadt körmömet viszont már én is reszelgettem kicsit :D Sorry.

    VálaszTörlés
  7. Nekem a legszörnyűbb élményem az volt, amikor szemben velem a buszon egy "hölgy" reszelte a körét -többet is- és az a tipikus szag mellé, ami magamon nem zavar, de ha buszon jön szembe, az eléggé jaj. Na, de ez nem volt elég. Ha elkészült egy körmével, akkor utána LESZOPOGATTA. azt hittem menten rosszul leszek.

    VálaszTörlés
  8. Egy-két hónappal ezelőtt fordult elő velem a vonaton, hogy pechemre egy olyan hölggyel ültem le szembe, aki éppen a körmét vágta/reszelte/manikűrözte. Elhűlten figyeltem, aztán egy megálló múlva diszkréten arrébb ültem néhány üléssel - egészen elborzadtam, mert ennek nem a vonaton van a helye! :/

    VálaszTörlés
  9. Ha beszakad a körmöm vagy letörik én sos meg szoktam reszelni, mert halálra idegesít. De, hogy vki a teljes manit vonaton, buszon, metrón csinálja az már erősen WTF és k. gusztustalan.

    VálaszTörlés
  10. fúj ez nagyon undorító :D ha valaki mellette eszik és belerepül a köröm...

    VálaszTörlés