2012. április 27., péntek

Mixeld a színeket!

Vegyük át tehát újra, hogy mik is idén nyáron a divatszínek. A pasztellek, legyen az sárga, kék rózsaszín vagy zöld, ennek ellentettje, a rikítóan élénk, neonos színek is, a metálosan csillogó, ezüstös színek, valamint a visszafogott nude/taupe árnyalatok. Szerencsénkre ezeket a trendeket egymással is keverhetjük, így izgalmas végeredményt kaphatunk. A következő körömdíszítés megtervezésekor is ez járt a szemem előtt: közelebb hozni a trendszíneket. Egy olyan összhangot teremteni taupe és rikító szín között, hogy arra jó legyen ránézni. Így született meg ez a körömdíszítés! :) Felhasznált lakkok: H&M taupe, valamint Essence Color and Go! 63- think pink. A fekete vonalat díszítőlakkal készítettem. Nektek tetszik ez a párosítás? :)

Lakkok nyárra a Chanel-től

A legújabb nyári Chanel kollekció mindössze 3 lakkot tartalmaz: egy narancssárgás árnyalatot (617) Holiday névvel, valamint két fémesen csillogó, barnás árnyalatot (597;607) Island és Delight névvel. Ez a három szín engem most nem nagyon érintett meg. A csillogó lakkokért sosem voltam oda, a narancssárga pedig nálam mindig a Halloween-i tök színe lesz. Lehet azért, mert akkor vettem az egyetlen narancsos árnyalatú lakkom, és azóta nem is használtam, de legalább tudom, hogy van az idei trendeknek megfelelő körömlakk is a készletemben. Ti szeretitek ezeket a színeket/árnyalatokat?

2012. április 26., csütörtök

"Revlon-mintás" körmök

Van kedvenc motívumotok? Vagy egy olyan táska, ruha vagy bármi más, amit az anyagáért, mintázatáért szerettek? :) Így vagyok én a kis Revlon sminktáskámmal. Lilában és rózsaszínben játszó anyagán fekete motívumok vannak. Egy hozzá passzoló körömfestést hoztam ma nektek ezen a gyönyörűen szép ( és nagyon meleg ) napsütéses délutánon. Nagyon rég jelentkeztem nail art cikkel, hát eljött az ideje. :) Amiket használtam hozzá: Astor Fash'n STUDIO 73-as, Ingrid Cosmetics Art Nail fekete díszítőlakk.Alá és fölé persze alapozó és fedőlakk használata ajánlott, hogy ne színeződjenek el a körmök, valamint hogy tovább maradjon ép. Ti szeretitek a hasonló motívumokat?




2012. április 25., szerda

Micsoda akció!

A városomban lévő Rossmann egy szuper akcióval ajándékozza meg a vásárolóit, méghozzá azzal, hogy (szerintem) mindenkinek bedobtak egy olyan reklámújságot a postaládájába, ami egy ismertetőn kívül összesen 6 darab kedvezményre jogosító kupont tartalmaz. Egy kupon leadásával 10% kedvezményt adnak a vásárlás teljes összegéből, de értelem szerűen, ha te csak egy körömlakkért mész be, akkor az az egy darab lesz olcsóbban a tiéd. A dohánytermékek és telefonkártya feltöltésen kívül bármire felhasználhatod, még az akciós/leárazott termékekre IS, így lényegesen nagyobb lehet a választék.

Az akciós kuponok május másodikától egészen július 31-ig beválthatóak, tehát jó sok időnk van rá, hogy elhasználjuk. Kivárhatjuk, amíg a kedvenc márkánk termékei éppen akciósak, így még annál is olcsóbban vehetjük meg, mint a kupontalan vásárlók. Mivel ilyen sok kupon volt a kuponfüzetben, arra gondoltam, hogy minden nyeremény csomagocskába rakok 1-1 kupont, ám mint az kiderült CSAK és kizárólag a százhalombattai Rossmann-ban válthatóak be  hét közben reggel 8-tól délután 6-ig, szombaton reggel 8-tól délután 1 óráig. Címe: 2440 Százhalombatta, Damjanich utca 16. Értelem szerűen egy vásárlásnál csak egy kupont használhatunk fel, viszont ha fotókidolgozásra szeretnénk felhasználni a kedvezményt, azt is megtehetjük.

Nálatok volt már ilyen akció?

2012. április 24., kedd

Plusz esély a nyereményjátékban

Ismét +5 esélyt szerezhet az a leggyorsabb 10 válaszoló, aki helyesen válaszol az alábbi kérdésre, melynek témája az Essence egyik új kollekciója, a Fruity. Ez a tavaszias és gyönyörű pasztell színekben pompázó kollekció bevallom a kedvencemmé vált egyhamar. A szemhéjpúderek és szemceruzák mellett gyümölcsös körömdekor, nail art és illatos fedőlakk, ajakbalzsam, pirosító és kellemes színekben pompázó körömlakkok is helyet kaptak a kollekcióban. A kérdés a következő: Mi az 5 Essence Fruity kollekcióban megtalálható, pasztell színű lakk pontos neve? A sorrend tetszőleges, ám légy gyors, hogy beférj az első tízbe! Hajrá csajok! :)

Műkörmös visszajelzések

A cím nem nagyon adja vissza a cikk lényegét, ám mivel ez is hozzátartozik a szakmához, ezért gondoltam, hogy ilyen képeket is hozok nektek. A cikk lényege, hogy 2 hetes lenövéses, általam készített műkörmökről mutassak képeket. Szerencsére a két munkám más technikával készült, így én azt is meg tudom, hogy melyik technikával tudok ügyesebben dolgozni.

Az első kép ismerős lehet, hiszen ezzel a munkámmal itt a blogon is találkozhattatok. Mamámnak készített műkörmök a felvétel napján voltak pontosan 2 hetesek, ma 16 naposak. Ez egy épített porcelán kis műköröm, aminél elég jól látható a meginduló lenövés a köröm tövénél. A jobb kézen lévő gyűrűsujj egy égési sérülés miatt tűnik olyan száraznak a körömágy bőrénél sajnos. Megkértem, hogy a hosszából folyamatosan reszeljen, ha hosszúnak érzi, ezért tűnhet úgy, hogy a szabadszélnél lévő virágminták eltünedeznek.


A következő munkámról sajnos nem tudtam részletesebben beszámolni nektek, mivel az ötlet is hirtelen jött, hogy körmözzünk ( húgomnak készült ), valamint pont akkor volt a fényképezőgéptelen korszak. A gépem sajnos még mindig nem jó, de az én drága barátom örömmel kölcsönadta az övét egy kis időre. :) Tehát ez egy zselés épített műköröm körömágy hosszabbítással és akrilfesték díszítéssel. Kis egyszerű. korából adódóan neki gyorsabban nő a körme, tehát a lenövés még talán nagyobb is volt az előző képhez képest, attól függetlenül, hogy ez volt a később készült munkám. Erről a képről annyit tudni érdemes, hogy a kedves "vendég" egy nagyon nagyon körömrágós lány, aprócska körömágyakkal és nagyon száraz bőrrel, szóval elég nehéz meló volt. Ne ijedjetek meg, a mutatóujj nem lett ennyire szörnyű, csak a beállítás miatt tűnik úgy, hogy a fél szabadszél hiányzik .. de tényleg! :)

Bár még igazán gyakorlott szakember nem vagyok - hogyan is lehetnék, hiszen még csak durván 3 hónapja van meg a bizonyítványom és nem tudok szalonban dolgozni - törekszem arra, hogy egyre ügyesebb és ügyesebb legyek és mindig valamit újítsak a készleten. Szeretnék majd visszatekinteni egy év távlatából és elmondani, hogy "igen, ez az év egy nagyon tanulságos és hasznos év volt, sokat tudtam fejődni ezen a téren is". 

Amit nagyon sajnálok, hogy a körömlakkos-díszítéses munkám pontosabb egyeztetés hiányában elmaradt, a saját kútfőből való franciás megoldás pedig elsejére tolódott ki, de legalább majd arról is be tudok számolni nektek. :) Emellett mostanában tervezem új ecsetek és díszítőelemek beszerzését, hogy sok szép, valamint egyedi műkörmöt készíthessek a vendégeknek. :)

OPI Minnie Mouse Collection + video

Hihetetlenül édes lesz az OPI legújabb kollekciója, ami a Disney közreműködésével készülhetett el, valamint a kedves Minnie egér ihletett. :) A bájos rajzolt kis lány egér figura 4 új árnyalathoz adja majd nevét és arcát, melyek így együtt egy igazán nőies és vibráló kollekciót alkotnak. A legújabb darabok júniusban startolnak majd a boltok polcain és egy lakk $8.50-es áron lehet a miénk. A négy árnyalat neve a következő: Nothing' Mousie 'bouth it, I'm All Ears ( csupa fül vagyok ), If You Moust You Moust, The Color Of Minnie. A nagyobb képek láttán a lakkokról nekem már meg is van a személyes kedvencem, ami a The Colour Of Minnie, vagyis az utolsó.


A cikk végén pedig itt egy videó az új OPI Minnie Mouse kollekcióról, melyben bemutatásra kerülnek az új lakkok. 

Lakkok nyárra a Diortól

Remélem mindenki hallotta és olvasta, hogy hétvégén igazán nyárias lesz az idő! :) Tegyetek egy nagy sétát a közeli parkban, menjetek biciklizni, a lényeg, hogy töltsétek a jó időt a szabadban! Az ilyen melegben (és főleg ha sokat vagyunk a napon) érdemes kevesebb sminket viselni és hagyni, hogy arcunkat szabadon érje a napfény, és ne egy komolyabb alapozó- és púderrétegen kelljen átvergődnie magát, aminek mellesleg káros hatásai lehetnek a bőrt tekintve. A nyárias hangulathoz remekül passzolnak a Dior legújabb Summer Mix névre hallgató minikollekció vadítóan erős árnyalatokban pompázó körömlakkjai. Neonsárga, égkék, vérvörös és rózsaszín lakkok találhatóak a júliusban polcokra kerülő kollekcióban. Ti melyiket vinnétek haza? :)

2012. április 22., vasárnap

Plusz esély a nyereményjátékban

Válaszolj hozzászólásban a következő kérdésre, és az első öt helyes válaszolónak +5 esélyt adok! :) Témája az új Vichy Idéalia. Ez az új generációs arckrém az arcbőr megfiatalítását hivatott szolgálni. Átalakítja az arcbőr minőségét, így az fiatalabbnak néz ki. Egyenletes arcszínt garantál, valamint a ráncok megjelenését is késlelteti, csökkenti. A kérdés a következő: Használhatják-e a terméket érzékeny bőrű nők is? Igen vagy Nem? Hajrá! :)
Segítségül: Vichy Idéalia reklámfilm

Pasztell gyönyörűségek a fürdőszobába

Beleszerelmesedtem a pasztell témába, így újabb cikk született ennek bűvöletében, aminek imádtam a szerkesztését. :) Bár hosszúra sikeredett, szöveg kevés van benne, szinte csak képekből áll, ám annál  több információval szolgál. 4 márka, a Lush, az Yves Rocher, az Avon és az Oriflame pasztell színű termékeit gyűjtöttem össze nektek egy csokorba, hogy a fürdőszobátok és a neszesszereitek is tavaszias színekben pompázhassanak. A képekre kattintva nagyobb méretben is megnézhetitek őket. Gyönyörű darabok egytől egyik. Jó gyönyörködést! :)




2012. április 20., péntek

Pasztell péntek: rózsaszín

12 óra múlt, délben vezetni megyek - igen, végre kormány mögé ülök! - de még mindig itt pötyögök az ágyban, laptoppal a hasamon, hogy elárulhassam, holnap Pasztell Pénteket tartok! :) Miből is áll ez? Nem nagy ördöngösség, mindössze egyetlen egy pasztell színű körömlakk kell hozzá, hogy te is megtarthasd a saját kis Pasztell Péntekedet. Olyan árnyalatot válassz, amit szívedhez közelinek érzel, aztán ha a lakkozás megvan úgy is hagyhatod a körmeidet vagy díszítheted is, ahogy neked tetszik.

Én most egy rózsaszínes árnyalatot választottam. Ő a legújabb lakkom, az Essence (44) Modern Romance, amiről őrületesen sok képet találhattok a Google segítségével. Hát igen, ez egy nagyon jól eltalált árnyalat volt az Essence részéről. Amit nagyon bánok hogy az ( oldalt is látható ) Essence hivatalos honlapjára feltöltött képek a lakkokról nem nagyon tükrözik azok valós színét, így a kezemről készült képek nagyon eltérőek a bal oldali képtől. A lakkot 3 rétegben vittem fel, majd 1-1 kövecskét is kaptam a körmeim, végül pedig fedőlakkal zártam le a procedúrát.

Napfény és egy kis árnyék


Napfény

Lámpafény


Lámpafény
A pasztell színek divatba jöttek idén tavasszal és nyáron is hódítani fognak, az tuti. Szerencsére van jó pár ilyen árnyalatú lakkom, de majd meg is fogom mutatni nektek. :) A harmadik képhez apum segítséség kértem, hogy fotózzon, ezért ett szegény egy kicsit homályos, na de jó lesz így is .. :) És persze köszönet az én drága barátomnak, hogy használhatom a fényképezőgépét! :) Nélkülük nem jöhetett volna létre ez a pasztell-poszt.

Ti szeretitek ezeket a színeket?

2012. április 19., csütörtök

2012/05. Glamour termékminták tesztelése l.

Bevallom az egyik ok, amiért szeretek előfizetni egy újságra, azok a bennük található termékminták. :) Szerintem nagyon jó dolog, hogy az újabb és újabb kozmetikai cikkekből kaphatunk egy "picike szeletet", kipróbálhatjuk, megismerkedhetünk velük és nem csak a televízióban láthatjuk, ahogy a modellek/színészek/stb. agyon dicsérnek egy-egy terméket és semmi kontakt nincs az áruval. A májusi Glamour 2 termékmintát tartalmazott: az egyik egy L'oreal, a másik pedig egy Vichy tasakocska.

A L'oreal terék becses neve L'oreal Paris Dero-Expertise Youth Code Luminize Super Serum. Hát igen, a szavakkal sosem spórolnak, ha névadásról van szó. Sajnos a mintán nincs feltüntetve, hogy mennyi anyagot tartalmaz, én 1 ml-t tippelek. A krémhez tartozó leírás sok mindent ígér: azonnal kevésbé fakóvá válik az arc, egy hét után csökkenti a sötét foltok intenzitását, egy hónapos használatot követően pedig a bőr fiatalosnak tűnik tőle.

Az én 18 éves bőröm még talán nem igényel ilyen termékeket, ám mivel ez a minta maximum 2 alkalomra elég, nem is nagyon tudnám megtapasztalni ennyiből az utóbbi két hatást. Fél arcomon kipróbáltam a terméket, ami megmaradt, azt pedig anyunak adtam. [ Könyörgöm ne kérjetek, hogy ilyen képeket csináljak magamról, nem vagyok egy nagy magamutogató, ezért inkább leírom az ilyesfajta tapasztalataimat. :) ] Csodákat ne is vártam el tőle, nem is kaptam. 10 perccel később még mindig nem szívódott be teljesen, kicsit ragacsosnak érzem még a bőröm, ahová felkentem, ám tényleg felüdíti a bőrt. Nem mondanám, hogy az én fehér bőröm máris szuper barnás árnyalatot kapott volna, de van egy olyan érzésem, hogy ez a gyöngyház színű krém tud valamit.

Nem tudom pontosan, hogy melyik korosztályok képviselik magukat az olvasói körömben, ezért fel merem tenni a kérdést, aztán vagy érkezik válasz, vagy sem. :) Ti használtok bármilyen fiatalító/megújító hatású kozmetikumot?

2012. április 17., kedd

Változás a nyereményjátékban!

Túl nagy fába vágtam a fejszém, amikor ilyen hamar 200 rendszeres olvasóról álmodoztam, ezért úgy döntöttem, hogy ha elérjük a 160-at, akkor onnan számítva egy hét van hátra, hogy jelentkezzetek és kiderüljön, hogy ki nyeri a három csomag egyikét. 160 rendszeres olvasónál indulnak a villámkérdések, amivel plusz esélyeket lehet nyerni! :)

Már az őszben jár az OPI

Hinnétek vagy sem, már a 2012-es őszi kollekció darabjai is megszülettek OPI-éknál, ám csak augusztustól kaphatóak a boltok polcain. 12 új árnyalattal készült a többek között körömlakkokat is gyártó cég, amik között vannak pasztelles és erős, csillogó árnyalatok egyaránt. Tavaszi kollekciójukhoz Hollandia szolgált inspirációul, ősszel ezt a szerepet Németország vette át. Én őszre inkább az első sor árnyalatait tudnám elképzelni, ám a bátrabbak az alsó sorból is választhatnak. Ti melyiket fogadnátok el ajándékba?

Ajánló: Only A Girl

Vida Réka képcentrikus blogja következik a blogajánló cikksorozatban. A bannerjét a jobb oldali sávban már meg is találjátok, cikk végén pedig egy linket, amire kattintva szintén eljuthattok hozzá. Blogja 2011 májusában indult útjára, és hogy pontosan mivel is foglalkozik ott, mivel találkozhattok nála, az derüljön ki az interjúból!

Szerk.: Kedves Réka. Mi mindennel foglalkozol a blogodon? 
Réka: A blogon igyekszem olyan témákkal foglalkozni, amik engem is érdekelnek. Ilyenek a divattippek, a szépségápolási praktikák. Ugyanakkor igyekszem minél több termékkel megismerkedni, hogy a tapasztalatok megosztásával segítséget tudjak nyújtani másnak.


Szerk.: Van esetleg példaképed? Ha igen, ki ő? És miért pont ő lett a példakép számodra?
Réka: Példaképem a bloggerinák vagy akár a hírességeket véve nincs, de akadnak páran, akik stílusa nagyon tetszik. A bloggerinák közül Dulce Candy-t szeretem, lehet ennek az az egyik oka, hogy én is alacsony vagyok, akárcsak ő. A hírességek közül, pedig Cheryl Cole, Frankie Standford stílusa tetszik. Mindkettejük gyönyörű és nagyon jó a stílusuk.

Szerk.: Mitől érzed másnak, különlegesnek a blogodat? 
Réka: Lassan egy éve kezdtem bele a blogolásba, azóta úgy gondolom, egyre jobban megismerkedtem olyan márkákkal, termékekkel, amikről azelőtt nem tudtam. Sokkal jobban figyelek, milyen szépségápolási terméket kenek magamra. Emellett igyekszem nem unalmassá egyhangúvá válni, emiatt is vannak vásárlós, tesztelős, házipraktikás, divattal foglalkozó,... bejegyzések. Lehet másnak ez már sok, de nekem ezek a témák hozzátartoznak a női mivoltomhoz.

Szerk.: Mely stílusú cikkek a kedvenceid?
Réka: Nagyon szeretem a terméktesztes bejegyzéseket, nem egyszer épp egy másik blogon olvasott teszt miatt vettem meg a terméket. A másik kedvencem a divattal kapcsolatos bejegyzések. 


Szerk.: it láthatunk nálad a közeljövőben?
Réka: Hamarosan, a blog első szülinapja alkalmából, egy nyereményjátékot indítok majd (erről majd a blogon lesz egy hosszú bejegyzés). Tervezek outfit posztokat is, de ehhez számomra elengedhetetlen a jó idő, benti körülményeket nem tartom ideálisnak ehhez. Továbbá tervbe vettem 1-2 videót is, aminek a megvalósítása egyenlőre még várat magára. Remélhetőleg egyetemi tanulmányaim sikeres befejezése után hozzáfoghatok a videókészítéshez:)

2012. április 15., vasárnap

Vége a hétnek

Sajnos a fényképezőgépem bemondta az unalmast, így nem tudom, hogyan fogom megmutatni nektek a legújabb lakkom, valamint saját fényképes posztokat készíteni, de majd okoskodom és megoldom - valahogy .. Addig is azt szeretném hallani/olvasni, hogy mit sikerült beszereznetek a Glamour-napi vásárlásaitok alkalmával. :) Én sikeresen megvettem a fürdőruhácskám ( barack színű felsővel ), valamint egy új Essence Colour and Go! lakkot is vettem, valamint ettem egy hatalmas gyrost a kedvenc gyros-osonál! :) Náluk jobban senki sem tudja elkészíteni, az tuti! Számomra ennyit jelentett az áprilisi Glamour-napok.

És nálatok mi a helyzet?Felújítottátok a ruhatáratokat? Esetleg új kiegészítőkre / kozmetikumokra tettetek szert? Van olyan esetleg, aki ilyenkor nem tud elmenni vásárolni?

Lovely Nail Art Blog - harmadik nyereményjáték

Egy-két laptop lefagyás és plakátszerkesztés után csak eljutottam oda, hogy útjára indíthassam a Lovely Nail Art Blog harmadik nyereményjátékát. A harmadik alkalomra rekord mennyiségű ajándékot szereztem be nektek, és hogy minden passzoljon, nem egy, hanem három nyertese is lesz ennek a játéknak, így több esélyetek lesz elvinni a nyereménycsomagok egyikét! :) Ráadásul a játék során több villámkérdést is felteszek, amire az 5 leggyorsabb válaszoló plusz esélyeket fog nyerni. Hogy mennyit, az a kérdés nehézségétől fog függeni. Remélem azt sem felejtettétek el, hogy ez a nyereményjáték CSAK és kizárólag a rendszeres olvasóknak lett rendezve. Na de lássuk akkor a szabályokat!

A jelentkezésedet akkor tudom elfogadni, ha ehhez a cikkhez írsz egy hozzászólást, ami a következő sablonhoz hasonlít - vagyis az alábbi információknak minimum benne kell szerepelniük!

"Szia, .........(a)............ vagyok, ..............(b)........... néven követem a blogod és a(z) ...............(c)................ csomagot szeretném megnyerni!"
a - saját neved, természetesen elég csak a keresztneved :)
b - értelen szerűen az a becenév vagy nicknév, amivel megtalálhatlak a rendszeres olvasóim között
c - mivel három csomag lesz majd elnyerhető, az alábbi variációk közül tudsz majd választani: A, B, illetve C. plusz esélynek nem számít, hiszen nem lehet mindenkinek blogja, ha visszamutató linkkel kiteszed a blogod oldalsávjába a nyereményjáték képét, ezzel is segítve a többieket, hogy tudomást szerezzenek a játékról. A sok sok ajándék kis csomagocskákra lebontva a következő képpen néz ki:

A csomag: 1 db ( 10 ml ) Dove pro age krémes ápoló olaj termékminta, 1 csomag Lovely 3D körömmatrica, 1 db Essence Nail Art Special Effect! Topper ( 05 - time for reflection ) körömlakk, 1db Lovely Crystal Strenght tükörfnyű tartós körömlakk, 1 db Essence Metallics csillámos spray.




B csomag: 1 db ( 1,5 ml ) Garnier BB krém termékminta, 1 db Rexona Woman aloe verás dezodor termékminta, 1 db Essence Metallics 03 - chopper rulez jumbo szemceruza, 1 db Essenxe Special Effect! Topper ( 06 - you're a gold mine ) körömlakk, 1 db Miss Sporty Nail Expert Manicure körömrágás elleni, vitaminos ápoló körömlakk .




C csomag: 1 db ( 10 ml ) Dove pro age krémes ápoló olaj termékminta, 1 db ( 1 ml ) Lancome Teint Miracle ( 03 - beige diaphane ) alapozó luxusminta, 1 db ( 50 ml ) Angelic Love habfürdő, 1 db Essence Metallics ( 01 - iron goddess ) mágneses körömlakk, 1 db S-he Stylezone cracking top coat 109/001 - fehér márvány hatású körömlakk.



Remélem mindenki talál magának valami kedvére valót, és jelentkeztek a játékra minél többen. :) A nyereményjáték addig tart, amíg a rendszeres látogatók száma eléri a 200-at. Mindenkinek szép estét, a játék tehát mostantól él! :) Sok szerencsét!

2012. április 13., péntek

150 rendszeres olvasóval büszkélkedhet a blog :)

Köszönöm nektek, hogy röpke fél év alatt 150 rendszeres olvasót tudhat magáénak szerény kis blogom. :) Ennek örömére meginvitállak benneteket egy nyereményjátékra, aminek a cikkét HOLNAP fogom közzé tenni. A nyeremény már megvan, ám sajnos tönkre ment a fényképezőgépem, úgyhogy ezt a problémát még valahogy le kell majd küzdenem ... :-/ :-( Érintkezési problémája lehet, az elemek frissen feltöltöttek és hallom hogy dolgozna szegény, de ne kap hozzá löketet. Szomorú történet .. A lényeg: holnap suli és mindenféle ügyintézés után kiteszem a cikket, ahol a nyereményjátékra tudtok majd jelentkezni. Jó éjt! :)

2012. április 12., csütörtök

Nyereményjáték a láthatáron!

Mára több bejegyzéssel nem készültem, ez lesz az utolsó, ám ez annál fontosabb! :) Nagyon régen volt nyereményjáték a blogon, részben azért is, mert egy ideig szünetelt a blog, de most itt a tavasz, úgyhogy nyereményjátékra fel! :) Amint átlépi a 150-et a rendszeres olvasók száma, készítem a cikket, ahol tudtok jelentkezni, valamint a fontosabb információkat is megtalálhatjátok majd benne. Több alkalommal is meg lesz osztva, hogy senki se maradhasson le, valamint plusz esélyekért is lehet majd jelentkezni villámjátékokon és hasonlókon. :) Nemsokára kezdünk, le ne maradj róla!

Kube nail, a legújabb körömforma

Magyarral lefordítva annyit tesz, kocka köröm, de ha ezt halljuk, mindenki a jól bevált, szögletes végű körmökre gondol. Ezt a körömformát egy olasz Crystal Nails-es házaspár fejlesztette ki, majd szabadalmaztatta. Az új "kubenail" sajátossága, hogy nem csak hosszúsága és szélessége, hanem bizony mélysége is van, mint egy kis három dimenziós kockának. Körülbelül úgy néz ki, mintha a tűzőgépből kivettük volna a kapcsokat és a körmünk végére ragasztottuk volna, majd a kívánt színű lakkal átmentünk volna rajta, nekem legalábbis ez jutott az eszembe először. De nem, ez annál sokkal összetettebb!


Az új körömforma elkészítéséhez külön tanfolyamot kell elvégeznie a szakembernek, ahol megtanulja használni a - külön ehhez a formához készített - speciális sablon és alátét használatát. Ilyen tanfolyamra már ma is tudunk jelentkezni a Crystal Nails honlapján. Mit szóltok hozzá? Ti kérnétek ilyen körmöket magatoknak a szalonban ( persze nem ilyen hosszban )? Kipróbálnátok?

2012. április 10., kedd

Új, kékes Chanel körömlakk kollekció

Les Jeans névre hallgat a Chanel legújabb, három darabból álló körömlakk kollekciója. Egy sötét, egy közép és egy világos kék árnyalatból áll, melyeket a Chanel farmernadrágok ihlettek. "Időtlen és bármikor viselhető", ezekkel a szavakkal jellemzi a márka mind az új lakkokat, mind pedig a nadrágokat. Coco Blue, Blue Rebel és Blue Boy a lakkok nevei, melyekkel 31 darabosra nőhet a Chanel körömlakk gyűjteményünk. Erről jut eszembe, hogy nekem talán nem is nagyon van kék lakkom. Ti szeretitek a kéket? Bevállalnátok egy kék lakkozást tavaszra?

Exkluzív termékteszt: Yves Rocher Hydra Végétal zselékrém

Végre eljutottam oda, hogy be tudjam nektek mutatni a legújabb ingyenes termékmintám, amit az áprilisi Yves Rocher-es törzsvásárlói képeslapom beváltásával kaphattam meg. Az alapadatok leírása után személyes véleményemet olvashatjátok, melyben kitérek az állagára, küllemére, illatára, hatására, valamint az összetevőit is megvizsgálom a Krémmánia segítségével. Mivel ez a krém még nem szerepelt az adatbázisukban, a honlapon ezzel a képpel fogjátok megtalálni az elemzését, mivel én vittem be az adatbázisukba.
A termék márkája: Yves Rocher
A termék teljes neve: Yves Rocher Hydra Végétal Gel Creme Hydratation Intense 24h
A termék kategóriája: Test- és kéz ápoló

Az első képeslapot váltottam be náluk és meglehetősen kicsike, de annál szerethetőbb termék mintát kaptam.  A kép is csal kicsit, nagyobbnak látszik, mint ami, és bevallom, én is egy kicsit nagyobb krémre számítottam, de üsse kavics, elhoztam hát haza, még ha ekkora is. Sem a nagyobb termékről, sem pedig erről a kis mintáról nem találtam még semmi nemű képet vagy információt az interneten, de még szorgosan keresgélek.

Haladjunk hát kívülről befelé. Nagyon tetszik a tubus színe ( pasztelles világos tengerkék ), tervezem ilyen színű ruhadarabok beszerzését. Jobb és bal felül az ismerős Yves Rocher logó, elől fehér és sötétzöld, hátul csak sötétzöld szöveg. Ezeket azért írom le nektek, hogyha esetleg valahol eléggé "óccón" szeretnének rátok sózni márkás krémeket, legyen mit megvizsgálnotok a terméken, mielőtt pénzt adnátok ki egy hamisítványért. Kiszerelését tekintve említettem már hogy picike, emellett csavarós kupakot kapott. A tubuska könnyű műanyagból van, így könnyű kinyomni belőle a krémet. Felhasználhatóságát tekintve 2015 januárjáig áll el megfelelő körülmények között ( tehát kb. két és fél évig ), ám felbontása után fél évünk van rá, hogy kiürüljön a kis kékes tubus.

Hátul található meg a termék leírása, az összetevők listája, valamint a ráragasztott magyar szövegű tájékoztató, amin csak a legszükségesebb adatok szerepelnek magyarul, mint Ingredients=Összetevők. Ez az egyik dolog, amit ha én csinálnám, máshogy csinálnám, hiszen ha már Magyarországon forgalmazzák, magyar embereknek, legalább azt lefordíthatnák magyarra, ami minimálisan a tubusra kerül. A hiányzó információk végett:
 "Növényi eredetű vízmegkötő összetevőket tartalmaz. Alkalmazza reggel és este, tökéletesen megtisztított bőrön! Bőrgyógyászati felügyelet alatt tesztelték."

A krém összesen 19 olyan összetevőt tartalmaz, melyek valamilyen szempontból segítik a bőr működését, táplálják, jótékony hatással vannak rá. Többet között van benne víz, természetes vízmegkötő, bőrpuhítóvízveszteség-gátló. Megtalálható benne a fekete nadálytő (comfrey) kivonata, melynek gyulladáscsökkentő, nyugtató hatása van a bőrre, valamint segíti a sebgyógyulást is. Pórusösszehúzó hatású összetevő is került a krémbe.

Az összetevők listája:
 EWG Kockázat: 2, EWG Adat: Közepes: Tetrasodium Edta, Allantoin|gy, Xanthan Gum|ti|eu, Ammonium Acryloyldimethyltaurate / VP CopolymerStearyl Alcohol|ti|eo|eu|alCetyl Alcohol|ti|eo|eu|alBetaine hHamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water|gyGlyceryl Stearate|eo|euButylene Glycol|hSesamum Indicum (Sesame) Seed Oil|eoSorbitan Stearate|euMangiferin, Zea Mays (Corn)Ethylhexyl Stearate|eoMethylpropanediol, Water / AquaGlycerin|hIsononyl Isononanoate|eo.
EWG Kockázat: 0, EWG Adat: Nincsen: Agave Tequilana Leaf Extract,   Ethylhexyl Cocoate|eo.
EWG Kockázat: 4, EWG Adat: Sok: Lactic Acid|h|kh  Potassium Sorbate|ta Phenoxyethanol|taEthylparaben|ta|parTocopheryl Acetate|a|v, Propylparaben|ta|par, PEG-100 Stearate|ti Dimethicone|eo|szil.
EWG Kockázat: 8, EWG Adat: Közepes: Parfum / Fragrancei
( zöld= hasznos, szürke= nem jelent kockázatot, sárga=alacsony kockázat, piros=magas kockázat )

Picit reménykedtem benne, hogy a krém is hasonló színű lesz, mint a tubus, de nem:  fehér. Szobahőmérsékleten tartva a krémet nem mondanám folyósnak, ám keménynek sem, a kettő között félúton. Finom, krémes állagához nagyszerűen passzol kellemes illata. Viszonylag hamar beszívódik, és amit maga után hagy, az egy álom. Nagyon finom puha lett tőle az amúgy is puhának mondott bőröm. Testápolónak tuti, hogy nem fogom használni, mert akkor 1-2 alkalom után el is fogynak, kézkrémként pedig jóval többször élvezhetem magamon.

A termékmintányi krém (15ml-es kiszerelés) ára 2 és fél dollár vagyis 550 Ft, a normális kiszerelést  ( 50 ml ) pedig $11.80-ért vehetjük meg, ami átszámítva 2.500 Ft.

Nekem elnyerte a tetszésemet! Ti használtok valamilyen hidratáló kézápolót vagy testápolót így tavasszal / nyár előtt?