2012. július 31., kedd

Műkörmös munkám - kis egyszerű magamnak


                   

( Felhasznált anyagok: Crystal Nails- Nail Prep, savas Primer, Crystal Builder White I., Crystal Covel Pink, Crystal Builder Clear I., Cleanser; Moyra expert akrilfestékek ( No. 01, No. 03. ), Profinails rózsaszín törtkagyló és hatszög, díszítőecset, zselés építőecset )

Olive körömlakkok - neked van?


Műkörmös munkám


2012. július 30., hétfő

Dinnyés körmök - Step by Step (képekben)

A Summer Of 2012 Nail Challenge legutóbbi részében készítettem el ezeket a dinnye mintás körmöket és úgy gondoltam, mivel ez tényleg egy igazán nyárias díszítés, megmutatom, hogy én milyen lépésekben haladtam, míg eljutottam a végeredményig, hogy ha esetleg nektek is kedvetek támadna elkészíteni magatoknak, legyen egy haladási útmutató, ami segíthet nektek. :) Én egy vörös körömlakkot, három akrilfestéket és vékony ecsetet használtam az elkészítéséhez. Na de jöjjön a cikk, helyettem pedig inkább beszéljenek a képek! Ha bármilyen kérdésetek van a díszítéssel kapcsolatban, írjatok nyugodtan. :)


              


              

"Por manikűr" - te kipróbálnád?

A Ciaté márka egy igen különleges és új körömdíszítési technikát kínál, melynek neve Velvet Manicur, amit leginkább a kaviár manikűrhöz lehetne hasonlítani, ám itt az apró gyöngyök helyett zúzott bársony port kell a körömre önteni, majd az beleköt az alaprétegbe, így különleges textúrájú körmöket kapunk. Mit gondolsz? Te kipróbálnád?

2012. július 28., szombat

Műkörmös munkám - Rózsaszín-fekete

Ehhez a körömhöz Crystal Nails Cover Pink valamint Builder Clear I.-es zselét használtam. A francia szabadszél középrózsaszín törtkagylóból készült, majd fekete akrik festék (Moyra) és egy vékony díszítőecset segítségével rózsa- és levélmintákat, valamint pöttyöket festettem. A kész körmöt Top Seal-lel vontam be. Törtkagylót most használtam életemben először, de egyből meg is szerettem - lehet azért, mert már nagyon vágytam rá, hogy valaki ilyet kérjen! :) Bár az előző körmöt le kellett reszelnem, valamint a törtkagylóval is szöszmötöltem még az elején, két és negyed óra alatt készültem el vele.



Crystal Nails boltjárat - rózsaszín készletbővítés

Most csak egy kicsiny készletfrissítés miatt ugrottam be a kedvenc kis körmös boltomba, ugyanis rózsaszín cuccok után nézelődtem. Végül négy kis tégely jött velem haza, mutatom is, hogy mi van bennük! :)  Induljunk a bal felsőtől, ami egy igazán élénk, már-már neonos rózsaszín törtkagyló, és ha jól látom, egy kevés élénk rózsaszín pigmenttel van keverve. Nagyon nyári! A jobb felső egy nagyon halvány rózsaszín törtkagyló, amit nagyon szeretnék a következő körmözésem során felhasználni. :) Bal alul élénk rózsaszín színű kis hatszögletű lapocskák láthatóak, amik inkább a díszítéshez valók. Jobb alsó pedig - talán nem meglepő - egy lilás csillámpor. Csillámpor nélkül nem tudok eljönni, egyszerűen megbabonáznak .. :) Ennyi a legutóbbi készletfrissítés, de hamarosan újabb boltjáratra indulok, hiszen elsején névnapom lesz, és az akkor kapott pénz egy részéből szintén készletfrissítést tervezek. :) Ti hogy álltok a rózsaszínnel?

Színes francia - hordanád?

Sikeres felvételi

Remélem nem bánjátok, hogy egy cikket szentelek ennek, de szeretném, hogy Ti is osztozzatok az örömömben! :) A tavalyi sikertelen felvételim után rádöbbentem, hogy egy évig nem ülhetek otthon semmit sem téve, így két iskolába is beiratkoztam, mivel úgy gondolom, hogy az ember addig tanuljon, amíg csak tud. A képesítéseim mellett találkoztam sok emberrel, jobban megismertem fővárosunkat, Budapestet, számtalan emlékkel és tapasztalattal lettem gazdagabb. Hamar el is felejtettem, hogy nem vettek fel, hiszen jól éreztem magam ott, ahol tanultam.


Ettől függetlenül eredeti vágyamról - hogy bekerüljek a felsőoktatásba - nem mondtam le, és idén szeptemberben már kezdhetek is az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Karának tanító szakán, így még a pszichológia képbe kerülése előtti elképzelésem fog teljesülni. Mivel anyukám és apukám is jó pár éve tanár (igazgatóhelyettes), ezért már kicsi korom óta engem is érdekelt a tanítás. Három műveltségi területet kell majd választanom fontossági sorrendben, majd ha megérkezett a levelem, de már van elképzelésem: német nyelv - rajz - matematika. Most nagyon örülök, és izgatottan várom a szeptembert! :)

Műkörmös munkám - kék pillangós


Pillangót sem kért még senki, hát éppen itt volt az ideje! :) Nagyon jó volt pilléket festeni, hiszen roppant egyszerű. A francia szél csillámporral készült, a gyűrűsujjon pedig Builder White I.-es zseléből. A körömágy hosszabbító zselém: Crystal Nails Cover Pink. Fehér, világoskék és fekete Moyra akrilfestékeket díszítőecset és Crystal Nails pontozó segítségével vittem fel az elkészült körömre. Nem épített munka, saját körömre készült. Az előző köröm lereszelésével és az új elkészítésével egy óra 50 perc alatt készültem el.A két pille feje pedig egy-egy kis kövecske. :)



Ruhamintához körömmintát - love or hate?



2012. július 14., szombat

A szünet alatt is aktívan


Remélem nem bánjátok, de a mai reggelt egy személyes bejegyzéssel kezdeném, hiszen vasárnap elutazom és csak egy hét múlva jövök majd haza, ezért szeretném, hogy Ti is tudjátok merre járok, mit csinálok, esetleg miért nem reagálok a megjegyzéseitekre. :) Nem kell aggódni, holnaptól a "robot énem" vár majd benneteket szívvel a blogon, azaz időzített bejegyzéseket fogtok találkozni.


Távozásom oka egy nemzetközi tánctábor lesz, mely Balinkán kerül megrendezésre immár ötödik alkalommal. Igen, a hely neve alapján először én is egy kis mediterrán félsziget napos városkájára gondoltam, ehelyett Székesfehérvár környékén, az isten háta mögötti kis völgyben egy kisközségben fogom halálra edzeni magam. Testi épségemért ne aggódjatok, az imént kicsit füllentettem, de tény, hogy már a harmadik napon eléggé nagy kihívás lesz egyáltalán az ágyból való felkelés valamint a reggeli "csámcsogás". Napi 4 x 90 perc izzasztó edzés, este pedig buli vagy táncverseny, ami szintén eléggé leszívja az energiánkat. A hely időjárásáról annyit, hogy a tábor kezdetén bűn meleg van, ám mikor már látja a Nap, hogy elfogyott a tiszta ruha és mosni + teregetni kellene, na pont akkor megy szabadságra .. mert miért is lenne másként. :)

Visszatérve a cikkekre: nem maradtok üres kézzel, egy pár cikket beidőzítettem, így ha néha vissza-vissza lestek, találhattok majd új olvasnivalót. Azt nem garantálom, hogy jövőhéten vasárnap egyből új cikkekkel és kirobbanó energiával fogok jelentkezni, hiszen az elkövetkező hét eléggé le fog fárasztani, tehát egy kis időre lesz majd szükségem, míg regenerálódom.

Legyen szép a hetetek, hamarosan jövök!


2012. július 12., csütörtök

The New Black - Innovation In Color kollekciók by Sephora

Szuper jó, több darabból álló kollekciókat készített a Sephora, melyekkel a mostanában nagyon divatos "újságpapír" valamint ombre körmöket tudjátok elkészíteni, valamint olyan párosítások is születtek, melyeket leginkább az Essence Special Topper Effect lakkjaihoz tudnék hasonlítani: alapszín + különleges csillámos lakk, szóval a három lehetőség közül talán a legutóbbi "éri meg" legkevésbé az árát.

A "newspaper nails" szett két féle változatban lehet a miénk: fehér ( Times Late Edition ) vagy esetleg rózsaszín ( Weekly Journal) alappal. Ez a készlet 4 darabos: áll egy átlátszó 2in1 alap-és fedőlakkból, az alapszínből, egy "transfer" nevű lakkból, melynek feladata a a festék átitatása-átvitele a lakkozott körmökre, valamint egy adagnyi papír, melyen olyan szavak olvashatóak angolul, mint szenvedély, remény, képzelet, remény, boldogság ... Egy szett ára 14 dollár. ( 3.200 Ft )

Az ombre körmök lényege, hogy a körömlemezen kettő vagy több lakk valamint egy kozmetikai szivacs felhasználásával átmenetet képezünk a körömlakkok között, így a szabadszéli résznél már más színben pompáznak a körmeink. Ehhez a díszítéshez a cég 6 féle kollekciót dobott össze, minden egyes szett pedig öt-öt lakkot tartalmaz. Alapszínük azonos, ám árnyalati különbségek láthatóak a lakkok között, azaz a világostól halad a sötétig. Egy szett 22 dollárért lehet a miénk. ( 5.000 Ft )

A kollekció utolsó tagjai a két darabos szettek, melyek négy féle változatban érhetőek el: arany, ezüst, vörös és fekete. Aki szereti a csillogós lakkokat és beleszeret az alaplakkok színeibe - bár hogy lehetne mondjuk beleszeretni egy feketébe, hiszen a fekete fekete - annak is inkább azt ajánlanám, hogy előbb nézzen szét az Essence polcain, ahol hasonló csillámos lakkokkal találkozhat. A párosítás 10 dollárért lehet a miénk. ( 2.300 Ft )

Ha megtetszettek a szettek, ITT tudtok rendelni. Vásárlásaid mellé 3 termékmintát tudsz választani, valamint a szállítás is ingyenes, amennyiben 50 dollár felett vásárolsz. Regisztrálni szükséges, ám rengeteg kuponos és egyéb akciójuk van állandóan.

2012. július 11., szerda

Barna körömlakk - neked van?

Állítólag nem tartozik a legkedveltebb és leggyakrabban használt lakkok közé vagy ez csak mítosz? Neked van? Szereted?

2012. július 6., péntek

Honnan Az Ötlet Játék I.

Nos, ki tudja megmondani, hogy mi szolgált inspirációul az alábbi körömdíszítés elkészítéséhez? :) Nem olyan nehéz, a legtöbb segítséget talán a kisujj díszítése adhatja, amin egy kis madárka csicsereg magából virágokat. :) Meséket kedvelőek előnyben! Ha megfejtettétek, írjátok le hozzászólásként. Kíváncsi leszek, milyen gyorsan találjátok ki. Ne féljetek, legközelebb nehezebbel jövök! :)

Liebster Award három helyről is :)

Nyuszifül, Vick és Réku is rám gondolt, amikor a Liebster Award-ot megkapták és azt megítélésük szerint kellett továbbítaniuk. Mind a három lánynak nagyon hálás vagyok és nagyon szépen köszönöm, hogy rám gondoltak. :) Ezzel a díjjal egy-két teendő is együtt jár. Először is 11 dolgot kell írnom magamról, majd az általuk feltett 11 kérdésre kell válaszolnom ( közöttük 4-4-3 arányban osztottam el ).

Jöjjön a 11 dolog rólam:
soha nem szeretnék nagy autót vezetni,
vásároltam már úgy, hogy a boltból kilépve egyből megbántam,
elég trehány vagyok, ami a szobámat illeti,
soha nem találtam még papírpénzt az utcán,
ettől függetlenül az életben alapvetően eléggé mázlistának érzem magam,
a szobámnak csak 2 fala van ( hihetetlen, mi? :) ),
még mindig szeretnék egy pillangó tetoválást a tarkómra,
nem szeretem, ha valaki telerakja a Facebok falat felesleges kiírásokkal, buta idézetekkel,
szeretek a konyhában ügyeskedni, ám az elpakolással már nem ilyen a kapcsolatom,
az óvodában egy O , azaz egy üres karika volt a jelem, és ez nagyon zavart,
másfél évig szőke voltam, de ha visszamennék az időben, egy napig sem lennék az.

És most a 11 válasz a három lányka kérdésére:
Milyen színű a szemem? Hát ... zöldes-barnás, szóval eléggé érdekes színű.
Kedvenc színész/színésznőm? Ez jó kérdés, talán nincsenek kedvenceim, de nagyon sokukat kedvelem.
Van tetoválásom? Nincs, de lesz.
Impulzusvásárló vagyok, vagy előre megtervezem a kiadásaim? Előre tudom nagyjából, hogy mire lenne szükségem, de néha egy-egy szép holmi eltérít a kijelölt útról.
Mi a legkedvesebb ajándék, amit valaha kaptam? Az összes személyes, jelentéssel bíró ajándékocska.
Hová szeretnék elutazni a jövőben? Tengerhez.
Mi az a dolog, ami biztosan szerepelne a bakancslistámon? Bejárni az összes kontinenst legalább egyszer. 
Vezettem-e naplót kiskorodban? Most vezetek-e? Jó pár naplóm volt, de már kinőttem belőle, helyette van a blog. :)
Létezhet fiú és lány között barátság? Igen.
Van valami, ami után most sóvárgom? Hogy meggyógyuljon a fényképezőgépem.
Hely, ahol a legszívesebben lennék most? A strand, tenger, mindegy, csak vízközelben. 

 Ez a díj már végigjárta szinte az összes blogot, így sajnos az ismeretségi körömben nem maradt olyan, aki ne kapta volna már meg, hát ez az én szerencsém. : /

Crystal Nails boltjárat a díszítés jegyében

Most nem alapanyagokért indultam, hanem készletfrissítés céljából, azaz csillámporokért és festékekért, ám más is jött velem haza. :) Mivel mostanában elég sokan megfordultak nálam, így jó sok mindent tudtam venni, szám szerint 3 akrilfestéket, 7 csillámport és végre valahára egy tégelynyi rózsaszín törtkagyló is hazajött velem. Régóta tervezem, hogy törtkagylót veszek, de mindig megrendelésre hoztam haza a csillámporokat és arra már nem maradt keret.



 A három új akrilfestékkel nagyjából alakul a készlet, már 12 darabos - bár ebből 2 ugyanolyan -, de a főbb színek már megvannak. Tervezem még arany, ezüst, közép lila, bordó és egy másik zöld beszerzését. Nagyon jók ezek a Moyra festékek, én nagyon meg vagyok velük elégedve. Szuperül pigmentáltak, vízzel kicsit hígítva is, így kiadós még egy ilyen picike tubus is. Hát a nagy zöld talán meg soha nem fog elfogyni. :)

  Csillámpor téren már sokkal vidámabb a helyzet, hiszen az új 8 taggal összesen már 21-en vannak. A választék e téren sokkal bővebb, hiszen ezeknek nem csak a színük, hanem a csillogósságuk és szemcséinek a nagysága, alakja is változó lehet, ezért is volt nehéz például arany színűt választanom, mivel a boltban csak aranyból volt 10 - 12 féle és a bőség zavarában elég nehéz volt kiválasztani a legjobbat.






Mindent a hold manikűrről

Ha jól emlékszem, ilyen körömdíszítést még nem hoztam nektek, de ismeritek a mondást: ami késik, nem múlik. Ebben a cikkben a hold manikűrről lesz szó: honnan ered, miért ez a neve, valamint milyen változatokban tudjátok ti is elkészíteni otthon, persze egy kis gyakorlást követően. Azt tudtátok, hogy a nők már az 1920-as évektől előszeretettel kértek ilyen típusú, azaz hold manikűrt? Ez számomra is új információ volt!

De honnan ered a neve? A válasz szörnyen egyszerű. Aki csak egy kicsit is ismeri a köröm felépítését, az tudja, hogy a körömlemez körömtő felőli részén található egy (jó esetben) halvány fehéres, félhold alakú kis terület. Ez a lunula, vagyis magyarul holdacska. Holdacska - hold manikűr, már meg is van az összefüggés, ám ez mégsem ilyen egyszerű. Amit erről a kis fehéres körömrészről tudni illik, az annyi, hogy itt még él a köröm. Bizony! Azzal nincs semmi baj, ha egyes körmeiden nem látod. Ne félj, neked is van, csak a hátsó bőrredőd eltakarja. Na de miért fehér és miért nem áttetsző, mint a körömlemez többi része? Azért, mert a mátrix által termelt kezdetleges körömsejtek még nem fejezték be teljesen az elszarusodás folyamatát. A körömlemez itt a legvékonyabb, vagyis nagyon könnyen és komolyan megsérthető.

Az aktuális körömrész nevéből és az előző bekezdés utolsó két mondatában leírtakból alakult ki a hold manikűr. Régen ez annyit takart, hogy a körömholdacska részt nem vonták be semmilyen lakkal, hanem hagyták, hogy szabadon kapjon levegőt, valamint hogy ne érintkezzen a körömlakkok anyagaival, így biztosan egészséges köröm tudott nőni. Én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy egyes helyeken rosszul használják a manikűr fogalmát, hiszen egy francia manikűr sem egyenlő a francia lakkozással, de külföldön ez nagy szokás, így már mi is manikűrnek nevezzük a lakkozást. Ebből adódóan manapság a hold manikűr jelentése is megváltozott, ám a hangsúly még mindig a köröm holdacska része körül forog. Ma a hold manikűr annyit tesz: a köröm holdacska részénél félhold alakban más színű lakkot viszünk fel, mint a körömlemez többi részére. Ez a szín visszatérhet a szabadszélnél, ám az egyéb díszítés nem szokta jellemezni az ilyen körmöket.

Most, hogy már mindent tudunk a hold manikűrről, jöjjenek a fajtái, mert bizony, nem csak egy módon készíthetjük el. A modern kreatív kornak hála, már három féle variációban is kipróbálhatjuk körmeinken. Nem meglepő, az első a hagyományos, sima félhold alakú eltérő lakkozás. A hold manikűr lényege talán, hogy két, egymással harmonizáló körömlakkot találjunk, valamint az, hogy a holdacska íve tökéletesen fusson a körmön, hiszen a görbe vonalak olyan hatást kelthetnek, mintha csak véletlenül odacseppent volna egy körömlakk paca. Higgyétek el, nem szép látvány egy gyorsan összedobott, hanyag lakkozás, de gondolom Ti is ezen a véleményen vagytok. Figyelembe vehetitek bőrszíneteket, az aktuális eseményt, ahol ilyen körmökkel fogtok megjelenni, de talán ilyenkor nyáron semmi sem szabhat határt a kreatív elmének, és olyan párosításokat is ki mertek próbálni, amit talán máskor nem mernétek.

Második típusa annyiban tér el a hagyományos hold manikűrtől, hogy a holdacska íve az ellentétére változik, vagyis olyan hatást kelt, mintha a francia lakkozású műanyag tip-et fordítva ragasztanánk fel a körmünkre. Bár így elég furcsán és bizarrul hangzik, szerintem a végeredmény koránt sem az, sőt! A határozott, éles kontúrvonal itt is nagyon fontos, valamint az is, hogy az ív hosszát ne vigyük túlzásba, hiszen akkor már senki sem gondolna arra, hogy hold manikűrt viselünk, mindössze arra, hogy kétszínű körmünkön középen íves határvonalon találkoznak lakkjaink. Nagy, lapos körműeknek színek terén az íves részre nem ajánlanék világos színt, mivel az optikailag még szélesebbé varázsolná az amúgy is nagy körmöket, de ez a típus is - mint a többi kettő - kis és nagy körműek esetén egyaránt jól néz ki. Hol a hangsúly? A színválasztáson!

Harmadik típusa talán a másodikból kialakított és még tovább gondolt változata. A köröm holdacskánál található lakkozása itt is szintén a hagyományostól éppen eltérő, azaz pont fordított ívű, ám az ív két vége nem az oldalsó körömredők felé, hanem a szabadszél vége felé futnak, párhuzamosan egymással, így egy sajátos keretet adva a körömnek, ami pont ott nincs a második színnel kilakkozva, ahol a francia lakkozásnál azt tenni szoktuk. A képekre kattintva nagyobban meg is megtekinthetitek azokat, így jobban láthatjátok a három féle hold manikűr közötti különbségeket. Én személy szerint a hagyományos, első verziót preferálom. Egyszer már próbáltam is, ám az eredménnyel nem nagyon voltam megelégedve, ezért nem is "kínozlak" titeket ilyen cikkekkel, majd kellő számú gyakorlás után talán megmutatom, hogy mire jutottam. :)

Nektek mi a véleményetek a hold manikűrről? Szeretitek? Furcsa? Próbáltátok már? Szerintetek meg lehet jelenni egy komoly eseményen ilyen körmökkel?

2012. július 5., csütörtök

RoseBallerina első nyereményjátéka

Emlékszem, amikor még a saját blogom első nyereményjátékára készültem, nagyon izgultam, hogy majd minden rendben menjen, és örüljön a nyertes annak, amit nyújtani tudok ajándékként. Most ugyanebben a cipőben sétál egy kedves bloggerina társunk, aki a RoseBallerina blog szerkesztője. Akinek van szabad 5 perc és úgy érzi, szeretne jelentkezni a képen látható csomagért, az IDE kattintva teheti ezt meg. A nyereményjáték július 31-én ér véget. Sok sikert mindenkinek, én már jelentkeztem! :)

2012. július 4., szerda

Újabb sikerélmény - megvan a jogsim :)


Nagyon nagyon izgultam, de büszkén kijelenthetem: sikeres forgalmi vizsgát tettem, így nemsokára a jogosítványomat is a kezemben tarthatom! :) Köszönöm szépen, hogy Ti is szurkoltatok nekem, hazaérve hihetetlenül jó volt olvasni a kedves szavakat! :) A Ti jogsiszerzéssel kapcsolatos emlékeiteket, gondolataitokat szívesen várom itt is! :)

A szívem a torkomban dobog

34 órányi gyakorlás után ma eljött az idő: forgalmi vizsgára megyek. Szerintem nem is kell elmondanom, hogy mennyire izgulok, a cím mindent elárul. Bátorít a tudat, hogy az órák alatt mindent elsajátítottam és az oktatóm is azon a véleményen van, hogy képes leszek megcsinálni. Pontosan egy óra múlva, fél 10kor indulok, hogy a vizsga előtt közvetlen még egy picit barangoljak vele a városban, utána pedig jöhet a vizsgabiztos. Nagyon sok olyan ember mászkál kocsival, akiről elképzelni sem tudom, hogy "melyik piacon vette a jogsiját", ezért remélem, hogy ügyeskedéseimet tekintve én is meg fogom szerezni, hiszen és negyed annyi veszélyt sem jelentek az utakon, mint a nagymenő, csilli-villi autós fiatal srácok. Remélem ti már túl vagytok ezen a procedúrán és boldogan ülhettek a kisautótokban. Nektek milyen élmények fűződnek a jogsi megszerzéséhez?